Categorieën
Nieuws

Attendi schaalt op naar 11.000 zorgprofessionals van Buurtzorg

Introductieperiode & VGZ

Gedurende een periode van vijf weken is de oplossing uitvoerig getest door vier teams. Deze teams bevonden zich in de regio’s Twente, Limburg en Utrecht. Voor de invoering van de oplossing waren er 8 meeloopdagen met zorgprofessionals (nulmetingen) en gedurende de pilot waren wederom 8 meeloopdagen (eenmetingen). Op basis van de onderzoeksresultaten en interviews zijn de effecten van de oplossing in kaart gebracht.

De resultaten van het onderzoek worden op dit moment samengevat door VGZ, op basis waarvan een zogeheten Good Practice zal worden gemaakt. Uit het onderzoek blijkt dat spraakgestuurd rapporteren zorgt voor een besparing van tijd, een verhoogde betrokkenheid van cliënten bij het zorgplan en een verbetering van de kwaliteit van de dossiers. Zodra VGZ de onderzoeksresultaten publiceert, zullen wij deze ook delen.

Enthousiaste zorgprofessionals

Doorslaggevend voor Buurtzorg voor het besluit tot opschalen waren de reacties van de zorgprofessionals. Zij ervaren het spraakgestuurd rapporteren als een waardevolle oplossing wat zowel zorgt voor een besparing van tijd als een impuls voor de kwaliteit.

Gaby, Heerlen: “Ik vind het een hele uitkomst. Het allerliefste heb ik mijn telefoon op zak tijdens mijn route en draag ik niet mijn laptop mee. Alleen het rapporteren op de telefoon is soms wat lastig. Nu kun je gelijk je rapportage inspreken op je telefoon en de rapportage is direct zichtbaar in PUUR.”

Janine, Amersfoort: “Zeker in mijn werk als casemanager dementie kan ik de grotere stukken tekst veel sneller verwerken. Ook vind ik het inzichtelijk voor de cliënt.”

Wilma, Woudenberg: “Ik ben hier heel erg enthousiast over. Allereerst de tijdsbesparing, ik praat namelijk makkelijker dan dat ik typ. Wanneer je de rapportage bij de cliënt inspreekt komt het de betrokkenheid van de cliënt en de kwaliteit van zorg ten goede. Cliënten ervaren dit ook als zeer prettig.”

Opschaling

Op 1 december is er vanuit het hoofdkantoor van Buurtzorg in Almelo een webinar gegeven voor alle collega’s. Gedurende dit webinar deelde Dineke Werkman, Verpleegkundige van Buurtzorg Woudenberg-West, haar ervaringen. Ook is er een demo gegeven en kregen de collega’s van Buurtzorg de kans om input te geven welke registraties zij nog meer in PUUR per stem willen doen. Na afloop van het webinar stond voor alle collega’s een e-learning klaar in de leeromgeving om direct aan de slag te kunnen met de oplossing.