Categorieën
Nieuws

Attendi wint ActiZ-WDTM Innovatieprijs 2023

Na vorig jaar misgegrepen te hebben, mochten we op donderdag 15 juni de ActiZ-WTDM Innovatieprijs 2023 in ontvangst nemen! De 6-koppige jury prees onze oplossing als een slimme en efficiënte manier van werken, iets waar de thuis- en ouderenzorg dringend behoefte aan heeft.

“Vorig jaar hadden ze nog een paar stappen te zetten, maar nu hebben ze bewezen dat hun oplossing schaalbaar is en hebben ze een enorme groei doorgemaakt,” aldus juryvoorzitter Alexander van Cappellen.

De pitchcompetitie, een initiatief van ActiZ en WDTM, zocht naar innovatieve ideeën om de ouderenzorg en thuiszorg verder te innoveren. Vier start-ups kregen de kans om op het tijdens de Zorg & ICT beurs hun ideeën te presenteren. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de zorg, de financiële wereld en het bedrijfsleven, beoordeelde de pitches – met Attendi als uiteindelijke winnaar.

Met Attendi kunnen zorgprofessionals rapporteren met hun stem. De oplossing zet gesproken tekst direct om in bruikbare rapportages, waardoor ze kostbare tijd achter het scherm besparen en waardevolle tijd kunnen besteden aan hun cliënten. Tijdens de pitch deelde mede-oprichter Diederik de Rave vol enthousiasme mee dat het aantal gebruikers van de oplossing in een jaar tijd is gegroeid van 600 naar 21.000.

“Nadat we hier vorig jaar net niet wonnen, hebben we nu als team laten zien hoeveel stappen we hebben gezet en wat we kunnen betekenen voor de ouderenzorg. Ons doel is om te blijven groeien en op te schalen, zodat we de kwaliteit en beschikbaarheid van de zorg kunnen blijven verbeteren”

Diederik de Rave, mede-oprichter van Attendi

De jury was ook enthousiast over de andere finalisten, maar Attendi sprong er bovenuit. “Ze hebben niet alleen een bewezen oplossing, maar ook een aantoonbare waarde in de zorgsector. Bovendien sluiten ze perfect aan bij de vraagstukken die spelen in de ouderenzorg,” verklaarde Van Cappellen tijdens de prijsuitreiking.

We willen alle partners, klanten en betrokkenen die hebben bijgedragen aan dit succes bedanken en kijken uit naar de volgende fase van Attendi. Daarom nodigen we alle leveranciers en zorginstellingen uit om verdere opschaling mogelijk te maken.

Ook gebruik maken van Attendi?

Houd me op de hoogte als er een integratie is en ik als zorginstelling gebruik kan maken van Attendi.