Categorieën
Nieuws

Werken bij Attendi – Tirza, Software Engineer

Tirza is als software engineer verantwoordelijk voor de annotatieomgeving en backend van de Attendi Speech Service. ‘Ik ben het grootste deel van de dag aan het programmeren. Wanneer we een nieuwe feature willen aanbieden, denk ik eerst uit hoe deze eruit zou moeten zien, waarna ik code schrijf om de feature te implementeren en testen. Verder onderhoud ik bestaande code en maak ik optimalisaties om onze systemen zo snel mogelijk te laten werken.’

Wat is de reden dat jij destijds ervoor hebt gekozen om bij Attendi te gaan werken?

‘Toen ik een baan zocht, was voor mij het belangrijkste uitgangspunt dat het bedrijf maatschappelijk relevant is. Ik ben ervan overtuigd dat het werk wat ik doe bijdraagt aan de maatschappij. De werkdruk in de zorg is momenteel hoog en zal in de toekomst verder toenemen. Naast het feit dat we aan een oplossing werken om deze werkdruk te verlagen, krijgen we ook regelmatig te horen dat zorgprofessionals door onze oplossing meer plezier hebben in hun werk. Dat motiveert mij nog meer.’

Wat maakt het werken bij Attendi voor jou zo bijzonder?

‘Het feit dat we direct bijdragen aan de oplossing voor een maatschappelijk probleem, waarmee we het werkplezier van zorgprofessionals verhogen. Zo nu en dan lopen we ook zelf mee met zorgprofessionals, waardoor we in nauw contact staan met onze eindgebruikers. We horen rechtstreeks hoe onze oplossing wordt ontvangen en hoe we deze verder kunnen verbeteren. Daarnaast is er bij Attendi een goede onderlinge sfeer.’

Wat geeft jou energie en voldoening in je huidige rol?

‘Mijn werk is heel praktisch en geeft vaak snel resultaat. Wanneer ik een tijdlang ergens aan heb gewerkt en het af is, weet ik dat het snel daarna bij de eindgebruiker terechtkomt of direct bijdraagt aan een verbetering in onze oplossing. Doordat ik resultaatgericht ben, sluit dit perfect bij mij aan.’