Categorieën
Nieuws

Mijzo in gesprek met ActiZ over de introductie van Attendi

Om toekomstbestendige zorg mogelijk te maken kijkt zorgorganisatie Mijzo hoe nieuwe technologieën zorgmedewerkers kunnen ontlasten. In het elektronisch cliëntdossier (ECD) van Mijzo is onlangs de functionaliteit spraakgestuurd rapporteren geïmplementeerd. Dit is een efficiënte manier van rapporteren en draagt bij aan de verlaging van administratieve lasten. Het levert maar liefst een tijdwinst op van 30% voor zorgmedewerkers. ActiZ sprak met Karen Gerk, medewerker van het serviceteam en Wilma van Hees van Wiggen, verpleegkundige bij het serviceteam Zij delen hun ervaringen en vertellen over de succesvolle implementatie van spraakgestuurd rapporteren bij Mijzo.

Toen ECD-softwareleverancier Ecare (dossier PUUR) Mijzo benaderde om mee te doen met een pilot spraakgestuurd rapporteren was er gelijk enthousiasme. Het toekomstbestendiger maken van zorg was de achterliggende gedachte. Serviceteam-medewerker Karen Gerk: ‘We willen in de toekomst goede zorg blijven leveren aan onze cliënten, maar hebben daarvoor minder personeel beschikbaar. Dit vraagt om een nieuwe denkwijze waarbij we de zorg anders moeten gaan inrichten. Spraakgestuurd rapporteren is een vorm van technologie die hieraan bijdraagt. Zorgmedewerkers zijn minder tijd kwijt aan verslaglegging, dus hiermee wordt de zorgcapaciteit verhoogd.’

Benieuwd naar de ervaringen? Lees hieronder het gehele artikel:

https://www.actiz.nl/spraakgestuurd-rapporteren-levert-een-tijdswinst-van-30-procent-op-voor-zorgmedewerkers

De Slimme Zorg Estafette

Wil je weten hoe het werkt en ben je nieuwsgierig naar de praktijkervaringen vanuit Mijzo? Bezoek dan de online sessie over spraakgestuurd rapporteren op dinsdag 28 februari 2023 van 15:00 tot 16:00. Aanmelden voor de sessie kan hier.