Categorieën
Scholing

Online scholing voor gevorderden: Spraakgestuurd rapporteren in de praktijk

Op 16 oktober organiseren we een online scholing voor zorgprofessionals die al ervaring hebben op het gebied van spraakgestuurd rapporteren en hun kennis verder willen uitbreiden. Het doel van deze scholing is dat jij na deze scholing weet hoe spraakgestuurd rapporteren ingezet kan worden in de praktijk en hoe dit kan bijdragen aan het zorgproces.

Docenten Renate Agterhof en Roos Hendriksen leren je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je Attendi kunt inzetten bij lange rapportages en hoe je (spraakgestuurd) rapporteert via de SOAP/SOEP methode. Daarnaast gaan ze uitgebreid in op hoe jij jouw cliënten (uit alle doelgroepen) het beste kunt betrekken bij het spraakgestuurd rapporteren. Tot slot is er ruimte voor vragen en kun je eventueel een eigen casus inbrengen.

Datum: 16 oktober

Tijd: 15:00 uur – 16:00 uur

Duur: 1 uur

Wat ga je leren?

  • Hoe je het beste lange rapportages inspreekt.
  • (Spraakgestuurd) rapporteren via de SOAP/SOEP methode.
  • Hoe je cliënten uit alle doelgroepen betrekt bij het spraakgestuurd rapporteren.

Doelgroep

  • Zorgprofessionals die al ervaring hebben met spraakgestuurd rapporteren en zich willen verdiepen in hoe je dit kunt inzetten in de praktijk.

Over de docenten

Renate Agterhof

Renate Agterhof is docent HBO-verpleegkunde aan de Hogeschool Leiden. In 2010 behaalde zij haar master Advanced Nursing Practice en heeft zij zich in de praktijk gespecialiseerd in zorg voor ouderen. Naast haar rol als docent is zij in de praktijk ook werkzaam als verpleegkundig specialist bij Zorgbalans.

Roos Hendriksen

Roos Hendriksen is na werkzaam te zijn geweest als ergotherapeut afgestudeerd in Health Innovation en nu bij Attendi werkzaam als implementatie adviseur. Roos is verantwoordelijk voor de implementatie van spraakgestuurd rapporteren bij verschillende zorginstellingen in Nederland. Gedurende haar werk heeft Roos onderzoek gedaan naar de impact van spraakgestuurd rapporteren op het werk van zorgprofessionals, de kwaliteit van de rapportages en de betrokkenheid van cliënten bij het dossier.

Praktische informatie:

  • Deze scholing is online: schuif aan van achter je laptop of tablet
  • Schrijf je in op de gewenste datum door op één van de onderstaande links te klikken
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deze online scholing