Wijkverpleging ZZG Zorggroep gestart met Attendi in PUUR

Vanaf dinsdag 4 oktober is de wijkverpleging van ZZG Zorggroep gestart met het spraakgestuurde ECD van Attendi in PUUR van Ecare. Met deze introductie gaat ZZG Zorggroep ook direct starten met een nieuwe manier van werken. Deze manier van werken is gebaseerd op de (nieuwe) Richtlijn Verpleegkundige en Verzorgende Verslaglegging van het V&VN. Door per spraak gezamenlijk met de cliënt te rapporteren wil ZZG de kwaliteit van de rapportages verbeteren en de betrokkenheid en transparantie richting de cliënten vergroten.

Bij bijzonderheden gaat ZZG Zorggroep rapporteren via de SOAP methode. Deze methode is al langer bekend bij verschillende teams binnen de zorgorganisatie. Met het spraakgestuurde ECD wordt het eenvoudiger doordat er concrete vragen per letter in spraak beantwoord kunnen worden. De SOAP methode helpt zorgprofessionals bij het volledig en objectief in kaart brengen van een situatie.