Na Mijzo ook Sensire en Zorggroep Beek aan de slag met Attendi binnen PUUR.

Sinds de integratie van spraak-naar-tekst van Attendi met Ecare is de oplossing als eerste beschikbaar gesteld voor zorgprofessionals werkzaam in de Woonzorg bij zorginstelling Mijzo. Na de eerste weken laten de cijfers zien dat de zorgprofessionals actief gebruiken maken van de oplossing. Bovendien werkt het Woonzorg model van Attendi inmiddels al met een nauwkeurigheid van 87%. Door de positieve reacties gaan in de komende weken ook Sensire en Zorggroep Beek aan de slag met spraak-naar-tekst van Attendi binnen PUUR. van Ecare. In dit artikel blikken we samen met Romy Koreneef- de Kreij, verpleegkundige in opleiding op de Woonzorg locatie Antonia van Mijzo, terug op haar eerste weken met spraak-naar-tekst van Attendi.

Tijdsbesparing & completere verslaggeving

Romy is erg enthousiast over de oplossing: “Praten gaat voor mij veel sneller dan typen, zo ben ik veel sneller klaar”. Ook benadrukt Romy dat rapporteren per spraak ervoor zorgt dat de rapportages completer worden: “Het is niet altijd gemakkelijk om direct na een contactmoment je bevindingen te rapporteren. Je ontkomt niet aan het maken van notities die je later moet overnemen in het dossier. Daardoor maak je toch meer fouten en is je rapportage niet atijd zo compleet als je zou willen. Je kunt nu eenvoudig direct na het contactmoment alles inspreken. Het staat er dan meteen volledig in.”

Met name handig als je onderweg bent

“In de toekomst kan ik me heel goed voorstellen dat het heel normaal is om per spraak te rapporteren. Voor mij was het nauwelijks wennen, ik was er meteen een fan van. Dit is niet alleen voor ons handig, maar bijvoorbeeld ook voor de spoedeisende arts. Die is erg veel onderweg en moet voor het rapporteren wachten tot hij weer op locatie is. Als hij onderweg direct alles kan inspreken dan zou dat enorm helpen.”

Sensire & Zorggroep Beek

“Inmiddels heeft de spraak-naar-tekst toepassing van Attendi voor de Woonzorg een nauwkeurigheid van 87%. In samenwerking met Ecare en Mijzo verbeteren we deze nog elke dag. We zijn erg blij dat in de komende weken ook Sensire en Zorggroep Beek gebruik gaan maken van de oplossing.” aldus Berend Jutte mede-oprichter van Attendi.